Arverezo Haz Zrt.
Árverési infovonal:
+36 20 59 68 555

Elérhetőségünk:

Székhely: 1112 Budapest, Irhás árok 34/C.
Tel: + 36 20 59 68 555
Email: info@arverezohaz.hu
Tevékenységünk Értékeink

Az Árverező Ház csoport az alábbi vállalkozásokat és tevékenységi köröket foglalja magába:

  • Árverező Ház Szolgáltató és Zrt. (kereskedelmi és komplex work-out ügyek árverésszervezése)
  • ÁHPV Faktoring és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. (követeléskezelés)
  • FreeStone Pénzügyi Kft. (tancsáadás)

​​​Az Árverező Ház Zrt. és jogelődje 2004 óta végez árverésszervezést.

Az Árverező Ház Zrt. piacra lépését követően dedikáltan az akkor prognosztizált jelentős számú és volumenű lakossági és kisvállalati adósi kör problémás hitelei mögött álló, elsősorban ingatlanfedezetek nagy tömegű és automatizált árverési értékesítését végezte. A 2009 végén bevezetett árverési moratórium hatásaira és az azóta fennálló bizonytalan jogi helyzetre reagálva, az Árverező Ház Zrt. átszervezte tevékenységét, azaz a retail-jellegű árverési tevékenységet a jogi és piaci helyzet rendeződéséig felfüggesztette és kizárólag a vállalati hátterű, egyedi és strukturált ügykezelést igénylő tranzakciókra fókuszál, illetve végez árverést a következők szerint:

(i) a kereskedelmi árverések megbízói főként az adott vagyontárgyak tulajdonosai, akik a piacon a legjobb értékesítési árat szeretnék elérni (pl. ingóságok, ingatlanok, ingatlanba fixen beépített lízingelt eszközök, mezőgazdasági gépek stb.);

(ii) a behajtási célú árverések megbízói pedig pénzintézetek, jelzáloghitelező vállalkozások, lízingcégek és egyéb hitelezői pozícióban lévő személyek, ahol a maximális transzparencia biztosítása a legfontosabb szempont (pl. bérlői zálogjog alapján lefoglalt ingóságok, közraktározott áruk, követelések értékesítése stb).

A 2010-es évben került megalapításra a FreeStone Pénzügyi Kft. Tevékenységi köre magában foglalja a gazdasági tanácsadás széles spektrumát, beleértve a vállalati reorganizációt, a lakossági és vállalati work-out ügyleteket, ingatlanhasznosítási koncepciók kidolgozását és általános gazdasági és pénzügyi tanácsadási feladatokat.